Binnenkort

Opera Spanga speelt Tosca in Scheveningen

Opera Spanga en het museum Beelden aan Zee presenteren van 4 tot en met 11 februari de productie Is this Tosca? Sopraan Francis van Broekhuizen en regisseur Corina van Eijk hebben Puccini’s opera omgesmeed tot een ‘one woman-opera’.

Is this Tosca? is een creatie van Opera Spanga, een gezelschap dat sinds 1989 eigenzinnige operaproducties maakt in het Friese plaatsje Spanga, maar ook op andere plekken in het land te zien is met haar werk. Bijvoorbeeld in het museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

In de bewerking van Puccini’s populaire meesterwerk speelt Francis van Broekhuizen zowel de zangeres Tosca als de schilder Cavaradossi en de politiechef van Rome, Scarpia. ,,Ze schakelt moeiteloos over van rol en toont in haar eentje het psychologische en fysieke gevecht tussen de twee mannen en de vrouw in deze wereldberoemde opera”, belooft Spanga. ,,Een grote dosis humor maakt de opera toegankelijk voor jong en oud, leek en fan.”

De opera wordt begeleid door Caterina Galiotto op de piano en hoboïste/slagwerkster Anita Janssen.

De productie gaat op 4 februari in première en is daarna nog te zien op 7, 8 en 11 februari. Zie voor meer informatie de website van Opera Spanga.

Vorig artikel

Reisopera ondersteunt leerlingen drama

Volgend artikel

Nino Machaidze tekent bij Sony Classical

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.