BinnenkortNieuws

Opéra Royal brengt nieuwe Sonnambula

De Opéra Royal de Wallonie in Luik presenteert op 13 maart een nieuwe productie van Bellini’s opera La Sonnambula. Nino Machaidze en René Barbera zingen de hoofdrollen.

Speranza Scappucci leidt de vijf voorstellingen van La Sonnambula. (© Opéra Royal de Wallonie-Liège)

Het is alweer bijna twintig jaar geleden dat La Sonnambula in Luik te zien was. De Belgische cineast Jaco Van Dormael is geëngageerd om een nieuwe productie te creëren. Hij werkt samen met Michèle Anne De Mey voor de choreografie en de ontwerpers Vincent Lemaire, Fernand Ruiz en Nicolas Olivier voor decor, kostuums en licht.

La Sonnambula stamt uit 1831 en draait om de jonge geliefden Amina en Elvino. Ze zijn van plan te trouwen, maar dan wordt Amina in het bed van graaf Rodolfo aangetroffen… Vincenzo Bellini en zijn librettist Felice Romani baseerden hun opera semiseria op een ballet-pantomime van Eugène Scribe. Door de melodische kracht van de muziek was de opera direct een succes, waarbij de aria ‘Ah, non credea mirarti’ uitgroeide tot een hit.

De Georgische sopraan Nino Machaidze zingt in Luik de rol van Amina. Tenor René Barbera vertolkt Elvino en Marko Mimica is graaf Rodolfo. De Luikse chef-dirigent Speranza Scappucci heeft de muzikale leiding.

Aan de castlijst te zien worden de rollen gedubbeld door dansers. Zo danst Violette Wanty de rol van Amina en voorziet Aurélien Oudot Elvino van dans.

La Sonnambula gaat op 13 maart in première en is tot en met 21 maart vijf keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Zomer op tournee met Tranen van Maria

Volgend artikel

Opera in de media: week 10 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.