Nieuws

Muziekcentrum Omroep vernieuwt website

Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) heeft zijn website vernieuwd. Het centrum wil met de website het publiek beter op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond zijn voortbestaan.

Het MCO heeft diverse omroepensembles: het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest. Daarnaast is er nog de Muziekbibliotheek en MCO Educatie.

Door de bezuinigingsplannen van het kabinet staat het muziekcentrum onder druk. Om zijn publiek en luisteraars zo goed mogelijk op de hoogte te houden, heeft het MCO zijn website vernieuwd. Daar is het laatste nieuws over de politieke ontwikkelingen te vinden.

Naast de nieuwssectie bevat de website ook een complete concertagenda van de MCO-ensembles in dit en volgend seizoen, inclusief uitzendschema’s op radio, televisie en internet. Ook is er een audioplayer met een ’24-uurs audiostream’ van cd-opnames van de MCO-ensembles en een gastcolumn.

Wie zich nu abonneert op de nieuwsbrief van het MCO, ontvangt enkele gratis downloads van onder meer de derde symfonie van Bruckner. Zie www.mco.nl.

Vorig artikel

Knappe Frau ohne Schatten in Antwerpen

Volgend artikel

Opera op radio en tv: week 18

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.