Nieuws

Bezoekersaantal Operadagen R’dam gegroeid

Met ruim 25.000 bezoekers hebben de Operadagen Rotterdam dit jaar meer mensen getrokken dan vorig jaar. Het festival, dat gisteren afgesloten werd, bracht in tien dagen tijd 125 voorstellingen op tal van locaties in Rotterdam.

De zesde editie van Operadagen Rotterdam werd zondagavond afgesloten met een Britse versie van Johann Strauss’ operette Die Fledermaus. Het was de laatste van 125 voorstellingen die van 20 tot en met 29 mei in Rotterdam te bezoeken waren. In theaters, maar ook bij mensen thuis, op straat en op bijzondere locaties als de Maassilo en het Nederlands Architectuurinstituut.

De producties, bijeengebracht onder het thema ‘Het verloren paradijs’, trokken ruim 10 procent meer bezoekers dan de editie van 2010. Veel voorstellingen werden uitverkocht en volgens de organisatie leefde het festival ook volop in de stad.

De volgende editie van Operadagen Rotterdam vindt plaats van vrijdag 25 mei tot en met zondag 3 juni 2012. Het thema is dan ‘Droom en Daad’. Onder andere Magdalena Kozena zal te gast zijn. Zij zingt de hoofdrol in L’Enfant et les Sortilèges van Ravel, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin.

Zie voor meer informatie de website van Operadagen Rotterdam.

Vorig artikel

Serie Muzen: Thomas Oliemans

Volgend artikel

Romina Basso bekoort in Vivaldi-concert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.