Home » Nieuws

Audi mogelijk naar Salzburger Festspiele

Salzburg18 mei 2009

door

Pierre Audi, de artistiek directeur van De Nederlandse Opera en het Holland Festival, staat op het verlanglijstje van de Salzburger Festspiele, om daar in 2010 of 2011 intendant te worden. Naast hem worden nog twee namen genoemd.

(Foto: Erwin Olaf).

(Foto: Erwin Olaf).

De Salzburger Festspiele is op zoek naar een opvolger van intendant Jürgen Flimm, die in 2010 bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn aan een nieuwe baan begint. Flimms contract loopt officieel pas in 2011 af, maar het zou kunnen dat de festivalorganisatie beslist direct in 2010 met een nieuw gezicht als artistieke leider te beginnen.

De commissie die naar dat nieuwe gezicht zoekt, geleid door voormalig zangeres en huidig intendant van het Innsbrucker Landestheater Brigitte Fassbaender, heeft naar verluidt drie namen voorgesteld voor de baan. Naast Pierre Audi ook Alexander Pereira en Stéphane Lissner. De eerste is directeur van de Zürchner Oper, de tweede van het Scala in Milaan.

Audi werkt al sinds 1988 bij De Nederlandse Opera (DNO) en sinds vier jaar doet hij het Holland Festival (HF) daarbij. Bij het HF heeft hij bijgetekend tot 2012, bij DNO staat hij officieel nog onder contract tot 2013.

Een eventuele verkassing van Audi naar Oostenrijk zou die langetermijnplanning in de war kunnen schoppen. Zo zouden enkele producties die Audi in de toekomst voor eigen rekening zou nemen, onzeker kunnen worden.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.