Nieuws

Brava neemt Opera Zuids Elisir op in 3D

Opera Zuids productie van L’elisir d’amore wordt zaterdag 18 juni in 3D opgenomen voor cultuurzender Brava3D. Nog niet eerder werd een voorstelling van een podiumkunsteninstelling in Nederland in 3D uitgezonden.

L’elisir d’amore is een komedie van Gaetano Donizetti. Opera Zuid heeft de opera verplaatst naar een Amerikaanse middelbare school in de jaren vijftig en toert momenteel met deze productie door het land. Zaterdag 18 juni komt de toer ten einde met een voorstelling in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Bij de 3D-registratie van deze voorstelling zijn diverse partners betrokken. Het is een initiatief van Opera Zuid en cultuurzender Brava3D, in samenwerking met T36 Media, Outside Broadcast en Het Brabants Orkest. ,,Het is de eerste Europese 3D-podiumproductie die niet voor cinema maar exclusief voor televisie wordt gemaakt”, stelt Brava.

De 3D-registratie wordt geregisseerd door Dick Kuijs en waarschijnlijk kort na de zomer uitgezonden op Brava3D.

Brava3D is de nieuwste uitbreiding van cultuurzender Brava en de eerste 3D-zender voor opera, ballet en klassieke muziek ter wereld. Naast de 3D-variant programmeert Brava de zenders BravaNL en BravaHDTV. BravaNL is de afgelopen jaren in steeds meer basispakketten opgenomen.

Op 1 juli wordt BravaNL opgenomen in het basispakket in Amsterdam en omliggende gemeenten. De zender heeft dan bijna een landelijke dekking.

Zie voor meer informatie de websites van Brava3D en BravaNL.

Vorig artikel

INTONO maakt opera over sterrenkundige

Volgend artikel

Smirnova wordt sopraan in grauwe Macbeth

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.