Buitenlands nieuwsNieuws

Muti zwaait geen opera’s meer in Salzburg

Riccardo Muti heeft besloten geen opera’s meer te dirigeren bij de Salzburger Festspiele. Dat bericht het Oostenrijkse magazine News. De maestro zal enkel nog concerten met de Wiener Philharmoniker doen tijdens het beroemde zomerfestival.

Riccardo Muti (foto: Silvia Lelli).

Muti is dit jaar één van de drukste dirigenten tijdens de Salzburger Festspiele, dat vandaag van start gaat met onder meer een voorstelling van Le nozze di Figaro. De Italiaanse maestro leidt een nieuwe productie van Verdi’s Macbeth en concerten met de Wiener Philharmoniker en zijn eigen Chicago Symphony Orchestra.

Vanaf volgend jaar wil Muti, die donderdag 70 jaar hoopt te worden, het rustiger aan gaan doen. Voor hem geen opera meer, zo tekent News uit zijn mond op. ,,Ik zal vanaf nu hier alleen nog concerten leiden met de Wiener Philharmoniker”, zegt Muti. ,,Opera zal ik nog slechts twee keer per jaar doen: een opera in Rome en een concertante opera met mijn orkest in Chicago.”

Muti debuteerde in 1971 in Salzburg met Don Pasquale van Donizetti. Vier decennia lang was hij actief in de Oostenrijkse plaats.

Vorig artikel

Opera op Paleis Soestdijk in 2012 hernomen

Volgend artikel

Domingo: 'Ik blijf opera zingen'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.