Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Muti zwaait geen opera’s meer in Salzburg

Salzburg27 juli 2011 Geen reacties

Riccardo Muti heeft besloten geen opera’s meer te dirigeren bij de Salzburger Festspiele. Dat bericht het Oostenrijkse magazine News. De maestro zal enkel nog concerten met de Wiener Philharmoniker doen tijdens het beroemde zomerfestival.

Riccardo Muti (foto: Silvia Lelli).

Muti is dit jaar één van de drukste dirigenten tijdens de Salzburger Festspiele, dat vandaag van start gaat met onder meer een voorstelling van Le nozze di Figaro. De Italiaanse maestro leidt een nieuwe productie van Verdi’s Macbeth en concerten met de Wiener Philharmoniker en zijn eigen Chicago Symphony Orchestra.

Vanaf volgend jaar wil Muti, die donderdag 70 jaar hoopt te worden, het rustiger aan gaan doen. Voor hem geen opera meer, zo tekent News uit zijn mond op. ,,Ik zal vanaf nu hier alleen nog concerten leiden met de Wiener Philharmoniker”, zegt Muti. ,,Opera zal ik nog slechts twee keer per jaar doen: een opera in Rome en een concertante opera met mijn orkest in Chicago.”

Muti debuteerde in 1971 in Salzburg met Don Pasquale van Donizetti. Vier decennia lang was hij actief in de Oostenrijkse plaats.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.