Buitenlands nieuwsNieuws

Domingo: ‘Ik blijf opera zingen’

Nieuw is het niet, maar opmerkelijk wel. Plácido Domingo heeft opnieuw bevestigd dat hij nog niet van plan is een punt achter zijn carrière te zetten. ,,Mijn stem doet het nog steeds”, zegt hij tegen de BBC.

Domingo (foto: Sheila Rock).

Plácido Domingo was deze week te gast bij John Humphrys in het BBC-programma Today. Hij sprak onder meer over zijn optredens als bariton, zijn hoge leeftijd en zijn toekomst.

Over het laatste was hij duidelijk: ,,Mijn stem doet het nog steeds. Ik weet niet waarom, maar het is een voorrecht en zolang het zo blijft, moet ik doorgaan. Het publiek komt nog steeds en ze willen mij nog steeds zien. Zolang dat zo blijft, zolang het theater uitverkocht wordt en zolang ik me goed voel, blijf ik opera zingen.”

Domingo is vrijdag in Londen te zien in een concert met Angela Gheorghiu. In augustus volgen concerten in onder meer Spanje, Tsjechië en Finland. Zie ook de officiële website van de tenor.

Vorig artikel

Muti zwaait geen opera's meer in Salzburg

Volgend artikel

Egarr zoekt lef in onbekende Rossini-opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Nelly Barendregt
    2 augustus 2011 at 22:34

    Laten we hopen dat hij nog een aantal jaren doorgaat, en dat hij ook hier nogeens te horen zal zijn voordat hij achter de geraniums gaat zitten!

  2. joseph
    3 augustus 2011 at 18:13

    Toevallig het gesprek gezien. Ik kreeg de indruk dat men Placido dingen wilde doen zeggen. Er is nooit sprake geweest van afbouwen en zeker niet stoppen met optreden. Hij blijft nog altijd wereldklasse en hopelijk blijft dat nog een tijdje zo. Zijn ervaring en acteertalent dragen zeker bij om opera populair te houden.