Nieuws

Opera op Paleis Soestdijk in 2012 hernomen

Theatergezelschap De Utrechtse Spelen gaat zijn productie van Orfeo ed Euridice in 2012 opnieuw opvoeren op Paleis Soestdijk. De opera was dit jaar een groot succes, met meer dan 42.000 bezoekers.

Orfeo ed Euridice werd op, in en onder de vijver van Paleis Soestdijk uitgevoerd. De productie van regisseur Jos Thie en muzikaal leider Hoite Pruiksma ging op 8 juni in première en werd tot en met 26 juli in totaal 30 keer opgevoerd.

Scène uit Orfeo ed Euridice (foto: Leo van Velzen).

,,Vanaf half juni ontstond er een ware run op de toegangskaarten en werd het steeds lastiger om kaarten te bemachtigen”, meldt het gezelschap. ,,Ook de twee extra ingeplande voorstellingen waren direct uitverkocht.” In totaal bezochten 42.151 mensen de productie.

Het gezelschap voerde een publieksonderzoek uit om te polsen hoe groot het animo is voor een reprise in 2012. Groot, zo bleek. ,,Op veler verzoek wordt de opera daarom in 2012 opnieuw uitgevoerd”, zo maakt De Utrechtse Spelen bekend. De reprise gaat op 25 mei 2012 in première, ,,naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde solisten”.

Uit het onderzoek blijkt verder dat maar liefst 40 procent van de bezoekers voor het eerst een opera bezocht. De helft van de bezoekers kwam uit Utrecht en omstreken, de andere helft uit de rest van het land.

De kaartverkoop voor de reprise is vandaag (27/7) gestart. Zie voor meer informatie de website van De Utrechtse Spelen.

Vorig artikel

Bayreuth meebeleven via internet

Volgend artikel

Muti zwaait geen opera's meer in Salzburg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Elise Boerwinkel
    4 juni 2012 at 19:28

    Gisteravond naar de voorstelling geweest van Orpheo en Euredice.
    Ondanks de kou (respect voor de uitvoerenden) genoten van het sprookje dat ons werd vertoond. Werkelijk schitterend om nooit te vergeten.
    Ook respect voor de hele organisatie met service in de vorm van dekens en een poncho, ook het parkeer gebeuren was vriendelijk een zeer goed gestruktureerd. Alle lof, als het volgend jaar weer wordt opgevoerd ga ik weer.