Home » Nieuws

Twee zangers op lijst GrachtenfestivalPrijs

Amsterdam10 augustus 2011 Geen reacties

Bariton André Morsch en mezzosopraan Karin Strobos zijn genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs, samen met het Amsterdam Ensemble, het EnAccord Strijkkwartet en pianist Hannes Minnaar. De winnaar wordt op 17 augustus bekendgemaakt.

De GrachtenfestivalPrijs wordt dit jaar voor de vijfde maal uitgereikt aan een jonge musicus (of een ensemble) die ‘bewezen getalenteerd is en aan het begin staat van een veelbelovende carrière’.

Gerenommeerde Nederlandse klassieke muziekjournalisten zijn gevraagd om namen voor te dragen. De vijf meest genoemde namen komen op een shortlist, waar een jury onder leiding van Hans Haffmans op 17 augustus een winnaar uit kiest.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de live-radio-uitzending van de Grachtenfestival-talkshow EarBites. Deze talkshow is vanaf 17.00 uur bij te wonen in het Compagnietheater en wordt uitgezonden via Radio4.

De prijs bestaat uit een optreden in het theater van De Hermitage in Sint Petersburg en een optreden tijdens het Grachtenfestival 2012. Vorig jaar won sopraan Judith van Wanroij de prijs.

Zie voor meer informatie over het festival www.grachtenfestival.nl.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.