Binnenkort

Johannette Zomer soleert in Purcell-concert

Johannette Zomer en barokensemble La Sfera Armoniosa geven maandag 15 augustus een geheel aan Henry Purcell gewijd concert in het Concertgebouw in Amsterdam. De sopraan zingt aria’s uit vier werken van de Britse componist, afgewisseld met veel instrumentale passages.

Johannette Zomer (foto: Jonas Sacks).

Het concert van Zomer en La Sfera Armoniosa is onderdeel van de Robeco Zomerconcerten, die in juli en augustus vrijwel dagelijks het Concertgebouw vullen. Zangeres en ensemble hebben ervoor gekozen Henry Purcell flink in de spotlights te zetten.

Purcell was één van de grootste componisten in Engeland. ‘Het zeventiende-eeuwse theaterdier’ en ‘de Britse Orpheus’, noemt het Concertgebouw hem. ,,Volgens tijdgenoten kon hij als geen ander de ‘energy’ van teksten die hij onder ogen kreeg in muziek vertalen. Daarmee liet hij de hartstochten van al zijn toehoorders niet onberoerd.”

In het Robeco-concert worden delen gespeeld uit The Prophetess, or The History of Dioclesian, The Indian Quaan, King Arthur, or The British Worthy en The Fairy Queen. Naast aria’s klinken er ouvertures, preludio’s, air’s, chaconnes en andere instrumentale passages.

La Sfera Armoniosa staat onder leiding van Mike Fentross, sinds 1999 muzikaal leider van het ensemble. La Sfera Armoniosa werd opgericht in 1991 en is gespecialiseerd in repertoire uit de zeventiende een achttiende eeuw.

Het concert begint om 20.15 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Vloed! mengt drie korte Duitse opera's

Volgend artikel

Twee zangers op lijst GrachtenfestivalPrijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.