Buitenlands nieuwsNieuws

Gouden Palm-winnaar regisseert Mozart

Gouden Palm-winnaar Michael Haneke gaat in februari 2012 voor de tweede keer een opera van Mozart regisseren. Het is opnieuw intendant Gerard Mortier die hem daarvoor uitgenodigd heeft. Nu niet in Parijs, maar in Madrid, bij het Teatro Real.

Haneke won afgelopen weekend tijdens het Filmfestival van Cannes een Gouden Palm voor zijn nieuwste film Das Weisse Band, een kil dorpsportret. En al eerder viel de Oostenrijker tijdens het festival in het zuiden van Frankrijk in de prijzen.

In 2006 maakte hij zijn debuut op het operatoneel bij de Opéra National de Paris. Op uitnodiging van Gerard Mortier mocht hij Don Giovanni onder handen nemen. Hij updatete het verhaal, wat tot een omstreden productie leidde.

Zijn tweede avontuur in de operawereld wordt Così fan tutte. Gerard Mortier, die vanaf volgend jaar verhuist naar Madrid om het Teatro Real te gaan leiden, heeft hem daar weer voor gevraagd. De productie moet in februari 2012 in première gaan en gaat ook naar de New York City Opera.

Vorig artikel

Krachtige Butterfly uit Moskou

Volgend artikel

Canadese opera loopt als een tierelier

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.