Buitenlands nieuwsNieuws

Oman opent zijn Royal Opera House

Oman gaat aan de opera. Op 12 en 13 oktober wordt in Muscat op grootste wijze het Royal Opera House Muscat geopend. Dat bericht het Belgische Knack. Er staan dit seizoen de nodige grote orkesten en musici op het programma.

Illustratie van het Royal Opera House.

Het Arena di Verona Orchestra komt met koor en ballet op de openingsdag Puccini’s opera Turandot uitvoeren. De productie is van Franco Zeffirelli, Plácido Domingo staat op de bok. De uitvoering vormt de aftrap van een reeks voorstellingen tot eind december met een scala een grote instituten en namen.

Zo komen het American Ballet Theater en de Teatro all Scala Ballet Company voorstellingen geven, keert Plácido Domingo terug voor een concert en laat ook sopraan Renée Fleming van zich horen. Verder komen Yo-Yo Ma en Wynton Marsalis voorbij.

Later dit jaar staat een voorstellingenreeks gepland van Bizets Carmen, met als solisten onder andere Julia Gertseva en Marcello Giordani.

Het nieuwe operahuis kan 1100 toeschouwers herbergen en heeft behalve een theater ook aangelegde tuinen, een kunstmarkt, restaurants en een cultureel centrum.

Zie voor meer informatie over het nieuwe theater de website van het Royal Opera House Muscat.

Vorig artikel

Oliemans zingt Mahler bij Het Gelders Orkest

Volgend artikel

Gerald Finley zoekt het zwaarder op

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.