Binnenkort

Oliemans zingt Mahler bij Het Gelders Orkest

Bariton Thomas Oliemans zingt vanaf donderdag 22 september driemaal de Lieder eines fahrenden Gesellen van Gustav Mahler bij Het Gelders Orkest. Zijn optreden wordt omkleed met Mahlers Totenfeier en Brahms’ eerste symfonie.

Thomas Oliemans (foto: Marco Borggreve).

Thomas Oliemans maakt de laatste jaren flink carrière, met onder meer succesoptredens bij de Nationale Reisopera en klinkende recitals in het Concertgebouw. Want ook in de liedkunst voelt Oliemans zich helemaal thuis, zo belooft Het Gelders Orkest, dat hem uitgenodigd heeft voor drie concerten.

Oliemans zal de Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler uitvoeren. Deze cyclus van vier schreef Mahler op zijn 24e, naar verluidt vanwege een ongelukkig verlopen liefdesaffaire.

Naast liederen van Mahler zal het orkest, dat geleid wordt door Sascha Goetzel, het eerste orkestwerk van Mahler uitvoeren: Totenfeier. En na de pauze staat de eerste symfonie van Johannes Brahms op het programma, ‘een andere warmbloedige Duitstalige romanticus’, aldus het orkest.

Het programma wordt donderdag 22 september in Schouwburg Orpheus in Apeldoorn voor het eerst uitgevoerd. Daarna volgen uitvoeringen in Arnhem (23 september, Musis Sacrum) en Nijmegen (25 september, De Vereeniging).

Zie voor meer informatie de website van Het Gelders Orkest.

Vorig artikel

Reisopera vervolgt Ring-cyclus met Siegfried

Volgend artikel

Oman opent zijn Royal Opera House

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.