Nieuws

DNO maakt quiz over Griekse mythologie

Omdat het seizoen van De Nederlandse Opera voor een groot deel gewijd is aan Griekse mythen heeft het operagezelschap een quiz ontwikkeld om je kennis van de Griekse mythologie te testen. Aan de hand van antwoorden ontstaat een stamboom van alle belangrijke mythische figuren.

Scène uit DNO's Elektra (foto: Hans van den Bogaard).De Nederlandse Opera (DNO) heeft dit seizoen maar liefst vijf opera’s geprogrammeerd die gebaseerd zijn op de Griekse mythen van de Oresteia, en dan vooral over de gebeurtenissen voor en na de Trojaanse oorlog.

Het seizoen opende met een dubbel van Glucks Iphigénie en Aulide en Iphigénie en Tauride, gevolgd door Richard Strauss’ Elektra. Binnenkort staat Mozarts Idomeneo op het programma en later volgen Orest van Manfred Trojahn en Deidamia van Händel.

Om inzicht te krijgen in de stamboom van alle figuren die in die opera’s een rol spelen, heeft DNO een quiz ontwikkeld. De quiz bevat tal van vragen over mythologische figuren. Aan de hand van de antwoorden ontstaat een stamboom.

Doe de quiz op de website van De Nederlandse Opera.

Vorig artikel

Bregenzer Chénier op dvd bij C Major

Volgend artikel

Gala Cristina Deutekom live op Radio 4

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.