Home » Nieuws

DNO maakt quiz over Griekse mythologie

Amsterdam25 oktober 2011 Geen reacties

Omdat het seizoen van De Nederlandse Opera voor een groot deel gewijd is aan Griekse mythen heeft het operagezelschap een quiz ontwikkeld om je kennis van de Griekse mythologie te testen. Aan de hand van antwoorden ontstaat een stamboom van alle belangrijke mythische figuren.

Scène uit DNO's Elektra (foto: Hans van den Bogaard).De Nederlandse Opera (DNO) heeft dit seizoen maar liefst vijf opera’s geprogrammeerd die gebaseerd zijn op de Griekse mythen van de Oresteia, en dan vooral over de gebeurtenissen voor en na de Trojaanse oorlog.

Het seizoen opende met een dubbel van Glucks Iphigénie en Aulide en Iphigénie en Tauride, gevolgd door Richard Strauss’ Elektra. Binnenkort staat Mozarts Idomeneo op het programma en later volgen Orest van Manfred Trojahn en Deidamia van Händel.

Om inzicht te krijgen in de stamboom van alle figuren die in die opera’s een rol spelen, heeft DNO een quiz ontwikkeld. De quiz bevat tal van vragen over mythologische figuren. Aan de hand van de antwoorden ontstaat een stamboom.

Doe de quiz op de website van De Nederlandse Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.