BinnenkortNieuws

Gala Cristina Deutekom live op Radio 4

Wie niet in de gelegenheid is om woensdagavond in Carré aanwezig te zijn voor het gala voor Cristina Deutekom, kan op de radio meeluisteren. Omroep Max zendt het concert live uit op Radio 4.

Cristina Deutekom (foto: Robert Hoetink).

De uitzending van het gala wordt gepresenteerd door Edwin Rutten, die elke dag Muziekwijzer maakt voor Max op 4. Gasten zijn operaregisseur Jan Bouws en sopraan Roberta Alexander.

Een groot aantal solisten werkt mee aan het Deutekom-gala, evenals Holland Symfonia onder leiding van Ramon Tebar en Thalia, de opera- en operettevereniging waar La Deutekom begon. Het allergrootste succes van de Nederlandse diva, de aria ‘Der Hölle Rache’ uit Die Zauberflöte, zal worden uitgevoerd door sopraan Sylvia Lee.

Er is nog heel veel meer muziek, van Donizetti, Rossini en Verdi en ook van Franz Lehár. Van hem zal Charlotte Margiono ‘Meine Lippen, sie küssen so heiss’ zingen. Celebrons uit Les vêspres siciliennes wordt uitgevoerd door het koor van De Nederlandse Opera. Verder zingen Marco Bakker, Henk Poort en Ernst Daniel Smid. De laatste zal ook de avond in Carré presenteren. Bijzonder is de medewerking van de druk bezette Eva-Maria Westbroek.

Naar verluidt neemt omroep Max het programma ook op voor een tv-uitzending in december. Het live-radioverslag kunt u woensdag 26 oktober beluisteren vanaf 20.00 uur in het Avondconcert op Radio 4.

Vorig artikel

DNO maakt quiz over Griekse mythologie

Volgend artikel

Don Carlo brengt Berlijn niets nieuws

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.