Nieuws

Bregenzer Chénier op dvd bij C Major

De succesvolle productie van Andrea Chénier van de Bregenzer Festspiele 2011 is door C Major uitgebracht op dvd en Blu-Ray. Het label brengt verder een nieuwe Carmen. Arthaus Musik is ondertussen goed voor de dvd-wereldpremière van Mayr’s Medea in Corinto.

De Andrea Chénier van de Bregenzer Festspiele – bekend van zijn gigantische ‘seebühne’ – oogstte afgelopen zomer veel lof bij pers en publiek. Keith Warner regisseerde Giordano’s opera aan de hand van het schilderij De dood van Marat van Jacques-Louis David. In de cast zong onder andere de Nederlandse mezzo Tania Kross. De productie is zowel op dvd als op Blu-Ray verkrijgbaar bij C Major.

Hieronder de trailer:

C Major brengt ook een recente productie van Bizets populaire Carmen uit, opgenomen in het Teatre del Liceu in Barcelona. De enscenering is van de hand van de beruchte Calixto Bieito. De cast bestaat uit louter sterren: Roberto Alagna zingt Don José, Marina Poplavskaya is Micaëla, Erwin Schrott vertolkt Escamillo en de titelrol is voor Béatrice Uria-Monzon.

Hieronder de trailer:

Arthaus Musik brengt tegelijkertijd met C Major Medea in Corinto van Giovanni Simone Mayr uit, de eerste dvd-registratie van de opera ooit. De opname komt uit het Nationaltheater München. De regie is van Hans Neuenfels en Ivor Bolton staat op de bok. De cast bestaat uit onder andere Nadja Michael, Ramón Vargas en Alastair Miles.

Hieronder de trailer:

Andere titels die bij Arthaus zijn verschenen, zijn Le nozze di Figaro uit Milaan (2006) en Platée uit Parijs (2002). Tip: Platée wordt binnenkort op het toneel gebracht door de Nationale Reisopera.

Zie voor meer informatie over de uitgaven van C Major en Arthaus Musik de website van distributeur C&S Entertainment. Zie ook de etalage van nieuwe uitgaven op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Stotijn zingt Mahler in Kleine Zaal

Volgend artikel

DNO maakt quiz over Griekse mythologie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.