Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Thomas Quasthoff beëindigt zangcarrière

11 januari 2012 1 reactie

Thomas Quasthoff heeft besloten zijn zangcarrière te beëindigen. Dat bericht zijn management. Zijn gezondheid maakt het de 52-jarige bas-bariton niet meer mogelijk te blijven optreden.

(Foto: André Rival)

De Duitse zanger Quasthoff werd geboren met aanzienlijke lichamelijke beperkingen, maar ontpopte zich niettemin als beroemde, zeer geprezen bas-bariton. Van het barokrepertoire tot de jazz bewees hij zich als een unieke, buitengewone artiest.

,,Mijn gezondheid laat het me niet langer toe om aan de hoge standaard te voldoen die ik altijd voor mijn kunst en mijzelf gesteld heb”, zegt Quasthoff in het bericht van zijn management. ,,Ik heb erg veel te danken aan dit prachtige vak en stop zonder een spoor van bitterheid. Integendeel, ik zie uit naar de nieuwe uitdagingen die nu mijn leven binnenkomen.”

Quasthoff stopt weliswaar met optreden, maar blijft nog intensief betrokken bij zijn professie. Hij blijft wereldwijd masterclasses geven en zet zijn lessen aan de Hanns Eisler Academy of Music in Berlijn voort. Ook wordt hij artistiek directeur van de door hem opgerichte competitie Das Lied. Verder begint hij onder meer een nieuwe talkshow, Thomas Quasthoffs Nachtgesprächen, in Konzerthaus Berlin.

door

1 reactie »

  • Danielle Duchenet zei:

    Thomas Quasthoff een grote persoonlijkheid, gezegend met een prachtige, volle mooie, ‘ronde’ stem.
    Met zijn indrukwekkende Mahler, Schubert, Schuman, Mozart en Strauss vertolkingen heeft hij overal ter wereld muziekliefhebbers ontroerd en voor zich gewonnen.
    Het is te hopen, dat – door het geven van Masterclasses – Thomas Quasthoff jonge musici tijdens hun studie zal weten te inspireren tot een uitdagende, prachtige zangcarrière.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.