Buitenlands nieuwsNieuws

Kremer zingt ‘sensationele’ Norma in Leeds

Annemarie Kremer heeft afgelopen weekend veel succes geboekt als Norma bij Opera North in Leeds. Haar vertolking werd in de Engelse pers breeduit gevierd. The Independent noemde haar ‘simpelweg sensationeel’.

Kremer als Norma in Leeds (foto: Alastair Muir).

In een regie van Christopher Alden en onder leiding van Oliver von Dohnányi bracht Opera North op zaterdag 28 januari Bellini’s beroemde maar niet zo vaak uitgevoerde opera Norma in première. Naast zangers als Luis Chapa en Keri Alkema trad de Nederlandse sopraan Annemarie Kremer aan in de titelrol, ingevallen voor de Amerikaanse sopraan Takesha Meshé Kizart.

De gehele productie deed het erg goed bij de Britse muziekcritici, maar Kremer viel in het bijzonder veel lof ten deel. The Independent schreef: ,,Het belangrijkste nieuws van Opera North is dat ze in Kremer een zangeres-actrice gevonden hebben die de partij aankan. Haar optreden is simpelweg sensationeel, zeker als je de eisen die regisseur Christopher Alden aan haar als actrice stelt in ogenschouw neemt.”

Ook The Guardian sprak louter positief. ,,Essentieel voor het succes van Alden’s nieuwe productie bij Opera North is de priesteres van Kremer. Haar weelderige, omvangrijke stem doet Bellini’s noten recht.” De Telegraph roemde Kremer om haar volledige toewijding aan de rol en haar ‘strikingly vivid’ vertolking.

De productie van Norma is nog tot en met 17 februari in het Leeds Grand Theatre te zien en gaat dan op tournee langs Nottingham, Salford en Newcastle. Zie voor meer informatie de website van Opera North.

Hieronder een kijkje achter de schermen met Kremer:

Vorig artikel

Column: Sybrand van der Werf

Volgend artikel

Studenten geven Lully-opera fraai klank

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

5Reacties

 1. Spen
  1 februari 2012 at 13:15

  Zozo dat klinkt goed.

 2. 1 februari 2012 at 22:48

  Hoi Annemarie, gefeliciteerd met deze mooie rol.

 3. Jan C. van Feggelen
  2 februari 2012 at 14:11

  Am I a proud old uncle?!? Yes I sure am!!
  Dear AnneMarie, Congrats from The old Rock & Roller!
  Bye bye X
  Jan

 4. Leonie Groenendal
  4 februari 2012 at 12:59

  I’m so proud of you Annemarie! As always I’m in awe of your amazing talent. I just watched a couple of clips of you (‘Deh, con te / Mira, o Norma’ and ‘In mia man’) and I got goosebumps all over listening to you! I Hope to see you IRL sometime soon 🙂 *hugs*

 5. Felix van Feggelen
  2 januari 2016 at 03:27

  Lieve annemarie, ik ben heel blij dat het zo goed gaat met je zang en hopelijk ook alles daar achter.
  Helaas hebben wij elkaar ontzettend lang niet meer gezien, maar ja is eigenlijk altijd zo geweest, weet ook niet waarom,jammer dat zeker!
  maar wie weet, in elk geval heel veel liefs en doe je best met waar je goed in bent,jezelf zijn! 😉 kussen van je neef xxx.