Buitenlands nieuwsNieuws

Trailers: Opera bij Arthaus en C Major

Arthaus Musik en C Major hebben vandaag diverse nieuwe operatitels op dvd uitgebracht. Zo zijn er nieuwe opnamen van Tosca, Aida en Il Trittico bij Arthaus en een kersverse Zaak Makropulos bij C Major.

In 2010 werd in het Teatro Carlo Felice in Genua een opvoering van Tosca geregistreerd. Arthaus Musik brengt de titel nu op de Nederlandse markt. De titelrol wordt vertolkt door Daniela Dessì. Haar man Fabio Armiliato zingt Cavaradossi en Claudio Sgura is Scarpia. Marco Boemi dirigeert en Renzo Giacchieri regisseert.

Hieronder de trailer:

Ook bij Arthaus verschijnt een recente productie van Aida, opgenomen in 2011 in Florence. Hui He zingt de titelrol, andere solisten zijn Marco Berti, Roberto Tagliavini, Luciana d’Intino en Ambrogio Maestri. Zubin Mehta dirigeert en Ferzan Ozpetek regisseert.

Hieronder de trailer:

Naast deze titels brengt Arthaus ook een wat oudere productie van Puccini’s Il Trittico uit (Modena 2007), evenals een operettefilm van Die Zirkusprinzessin van Emmerich Kálmán uit 1969 en een documentaire over dirigent Carlos Kleiber.

C Major presenteert een gloednieuwe productie van De zaak Makropulos van Janacek, opgenomen tijdens de Salzburger Festspiele afgelopen zomer. Christoph Marthaler maakte de enscenering en de voorstelling stond onder leiding van Esa-Pekka Salonen. De hoofdrol werd vertolkt door Angela Denoke.

Hieronder een ‘making of’-filmpje.

Zie voor informatie de website van distributeur C&S Entertainment.

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: Programmeringen

Volgend artikel

Zwakke Onjegin van Herheim op dvd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Leen Roetman
    23 februari 2012 at 06:36

    EuroArts brengt ook opmerkelijke producties op DVD/Blue-Ray uit.
    http://www.euroarts.com/artikel/dvd/main/