Buitenlands nieuwsNieuws

Van Aken debuteert bij Metropolitan Opera

Frank van Aken maakt vanavond zijn debuut bij de Metropolitan Opera in New York in Robert Lepages productie van Die Walküre. De Nederlandse tenor vervangt Jonas Kaufmann als Siegmund. Zijn partner Eva-Maria Westbroek zingt Sieglinde.

Eva-Maria Westbroek als Sieglinde met hier nog Jonas Kaufmann als Siegmund (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Robert Lepages enscenering van Wagners Der Ring des Nibelungen wordt momenteel enkele malen in zijn geheel opgevoerd bij de Metropolitan Opera. Aangezien Jonas Kaufmann ziek is, is Frank van Aken ingevlogen om Siegmund te zingen.

Van Aken is een gerenommeerd tenor in het Wagner-repertoire. Hij zong Siegmund eerder in onder meer Düsseldorf en Frankfurt. Ook vertolkte hij Wagner-partijen bij fameuze gezelschappen als de Bayreuther Festspiele en de Wiener Staatsoper.

De Nederlandse tenor komt tegenover zijn partner Eva-Maria Westbroek (Sieglinde) te staan. Westbroek zong al wel eerder bij de Met. De andere rollen zijn bezet met onder andere Katarina Dalayman, Stephanie Blythe, Bryne Terfel en Hans-Peter König. Fabio Luisi staat op de bok.

Vorig artikel

Opera in de media: week 18

Volgend artikel

Thomas Hampson en Luca Pisaroni live

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. Basia Jaworski
  29 april 2012 at 10:24

  Het was WAANZINNIG GOED!
  wie heeft geluisterd?
  Zijn er mensen die in de Met zijn geweest?
  Ik luisterde met tranen in mijn ogen, BRAVI!!!!!