Nieuws

Trailer van ‘erotische’ Carmen

Gisteren (15/6) ging bij De Nederlandse Opera een nieuwe productie van Bizet’s overbekende Carmen in première, in een regie van de bekende Canadees Robert Carsen. Hij vertelt in een trailer dat hij Carmen als ‘projectie van ieders erotische fantasie’ ziet.

Nadia Krasteva als Carmen (foto: Monika Rittershaus).
Nadia Krasteva als Carmen (foto: Monika Rittershaus).

„De onuitputtelijke fascinatie van dit stuk en de interpretaties die het heeft gekregen, is hoe seksualiteit een plaats krijgt op het toneel en hoe het zich verspreidt door een gemeenschap”, vertelt Carsen in de trailer.

„Het pakt iemand als Don José in, die bijna een monster wordt van jaloezie en bezitterigheid”, zegt de regisseur. „Carmen is de projectie van ieders erotische fantasie. Ze is een ‘force of nature’, zoals we zeggen.”

Zie hieronder de volledige trailer van De Nederlandse Opera. De productie is nog tot en met 8 juli te zien in Het Muziektheater in Amsterdam, maar de voorstellingen zitten nagenoeg vol. Wel is de voorstelling van 25 juni gratis in het Oosterpark te zien op een groot scherm. Die avond begint om 19.30 uur.

De recensie van Place de l’Opera van deze Carmen volgt na de voorstelling van volgende week maandag, 22 juni.

Vorig artikel

Zeer geslaagde Prophète in openlucht

Volgend artikel

Feest in het Puccini-walhalla

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.