Nieuws

Giordano vervangt Richards als Don Carlo

Andrew Richards heeft zich vanwege een keelontsteking moeten terugtrekken uit de productie van Don Carlo bij De Nederlandse Opera, waarin hij de titelrol zou zingen. Hij wordt vervangen door de Italiaanse tenor Massimo Giordano.

Massimo Giordano (foto: Konzertagentur).

Giordano debuteert met zijn invalbeurt bij het Amsterdamse operagezelschap. Hij zong de rol van Don Carlo aan het begin van dit seizoen al bij de Deutsche Oper Berlin (lees de recensie). Verder stond hij de afgelopen weken als Don José op de planken bij de Wiener Staatsoper en het Opernhaus Zürich.

De Italiaanse tenor werd geboren in Pompeii en studeerde fluit en zang in Trieste. Na in vele theaters in zijn geboorteland bekendheid te hebben vergaard, maakte hij internationaal carrière. Zo zong hij bij grote huizen als de Metropolitan Opera, het Royal Opera House, de Salzburger Festspiele en de Staatsoper Unter den Linden.

Giordano’s repertoire beslaat zo’n dertig rollen. Van Verdi zong hij behalve Don Carlo ook rollen als Alfredo in La Traviata, de hertog in Rigoletto en de tenorpartij in Verdi’s requiem.

Don Carlo is een reprise van een productie van Willy Decker en gaat onder leiding van Yannick Nézet-Séguin op maandag 7 mei in première in Het Muziektheater. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Vorig artikel

Youtube-portret: Elisabeth Kulman

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Verzadiging

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.