Nieuws

Philips Symfonieorkest zoekt solisten

Het Philips Symfonieorkest viert dit jaar het 25-jarig jubileum van dirigent Jules van Hessen met uitvoeringen van Mahlers tweede symfonie. Om talent een kans te geven, organiseert het orkest een auditie voor de twee solorollen in de symfonie.

Het Philips Symfonieorkest is een orkest van amateurs en (semi)professionals uit Eindhoven en wijde omgeving. Jules van Hessen is al sinds 1987 vaste dirigent van de formatie en viert dat dit jaar met een paar uitvoeringen van Mahlers grootse symfonie nr. 2. Het orkest werkt voor de uitvoering samen met het Zuid Nederlands Concertkoor.

Bij de invulling van de twee solopartijen (sopraan en alt) denkt het orkest graag aan aankomend en minder bekend talent. Daarom organiseert het op 26 juni een auditie, waar maximaal twaalf kandidaten de kans krijgen om zich, onder begeleiding van het orkest, te presenteren. De kandidaten worden beoordeeld door een commissie met onder andere Miranda van Kralingen, artistiek directeur van Opera Zuid.

Aanmelden kan via artistiekezaken@philipssymfonieorkest.nl. Zie verder de website van het Philips Symfonieorkest.

De tweede van Mahler wordt onder meer opgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam (17 november 2012) en in het Muziekgebouw Eindhoven (25 november 2012).

Vorig artikel

Claron McFadden over sterke vrouwen

Volgend artikel

Don Pasquale bezoekt kasteel Nederhorst

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.