Home » Nieuws

Gastprogrammering Muziektheater wint prijs

Amsterdam22 juni 2009 Geen reacties

De Gastprogrammering van Het Muziektheater in Amsterdam heeft de Prijs van de Kritiek 2009 van de Kring van Nederlandse Theatercritici gewonnen. Dat berichtte de Volkskrant na de prijsuitreiking afgelopen zaterdag (20/6).

De Kring van Nederlandse Theatercritici bestaat uit recensenten van theater, dans, opera en muziek. Zij kennen jaarlijks de Prijs van de Kritiek toe. Ditmaal gebeurde dat op de slotavond van een congres van theatercritici dat in het kader van het Holland Festival was georganiseerd.

De critici verkozen dit jaar de Gastprogrammering van Het Muziektheater tot de gelukkige winnaar. Dat in de persoon van programmeur Pieter Hofman.

Het juryrapport loofde – zo valt in de Volkskrant te lezen – het indrukwekkende en gevarieerde aantal gezelschappen dat Het Muziektheater de afgelopen 25 jaar naar Nederland bracht. Ook het doorslaande succes van Die Dreigroschenoper dit seizoen werd genoemd.

Voor Hofman was het een mooie kroon op zijn carrière: hij ging vorige maand met pensioen. De prijs bestaat uit een sculptuur van beeldend kunstenaar Michiel Jansen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.