Buitenlands nieuwsNieuws

Caballé viert Duits jubileum

Volgend jaar geeft de bekende diva Montserrat Caballé drie concerten in verschillende Duitse steden om te vieren dat ze 50 jaar op de Duitse bühne staat. Ze doet Düsseldorf, Berlijn en München aan. Dat bericht Deutsche Entertainment AG.

caballeHet is een indrukwekkend gegeven: in 2010 is de Spaanse sopraan Caballé al vijftig jaar lang in de Duitse theaters te vinden. Ze wil dat heugelijke feit samen met het Duitse publiek vieren en heeft daarom drie recitals georganiseerd.

Caballé zingt aria’s en liederen met pianist Manuel Burgueras – sinds 1991 haar begeleider – in de Düsseldorf Tonhalle (30 januari), de Berlin Philharmonie (14 februari) en de München Philharmonie (22 april).

Caballé brak in 1965 door toen ze in Carnegie Hall Marilyn Horne verving in Donizetti’s Lucrezia Borgia. Wat volgde was een imposante carrière op het internationale operatoneel. Inmiddels is de diva de zeventig ruimschoots gepasseerd, maar nog altijd treed ze op.

Met Burgueras deed ze al vrijwel alle grote concerthuizen aan, zoals het Palais Garnier in Parijs, het Royal Opera House in Londen, het Bolshoi theater in Moskou en andere huizen.

Düsseldorf is per trein vanaf Amsterdam slechts tweeëneenhalf uur reizen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.deag.de of www.ticketmaster.de.

Vorig artikel

Grandioze gifmengster in Luik

Volgend artikel

Opera over de grens

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.