BinnenkortNieuws

Nederlands kwartet zingt Brahms’ liefdesliederen

Sopraan Judith van Wanroij, alt Helena Rasker, tenor Linard Vrielink en bariton Thomas Oliemans voeren op woensdag 29 juli de Liebeslieder-Walzer van Johannes Brahms uit in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het pianoduo Scholtes & Janssens begeleidt.

Judith van Wanroij is één van de vier bekende solisten. (© Edoland)

Het recital van de vier bekende Nederlandse zangers en het al even bekende pianoduo draait om de liederen van Brahms. De Duitse componist componeerde twee bundels Liebeslieder-Walzer, gebaseerd op de volkspoëzie van Georg Friedrich Daumer en de Weense wals. In de eerste reeks staat de schoonheid van de liefde centraal, in de tweede de duistere kanten van de liefde.

De liederen zijn gecomponeerd voor vier stemmen en vierhandige pianobegeleiding. Ze waren al in Brahms’ tijd erg populair. Het pianoduo Scholtes & Janssens verzorgt als intermezzo tussen de twee bundels een uitvoering van de Fantasie in f van Franz Schubert.

Zoals in alle concertzalen is de capaciteit in het Muziekgebouw beperkt. Op het moment van schrijven zijn er echter nog kaarten beschikbaar. Het concert wordt ook live uitgezonden op NPO Radio 4 (aanvang 20.15 uur).

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

IVC verplaatst concours naar 2022

Volgend artikel

Perzische opera uitgebracht op cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.