Nieuws

Ruivenkamp begint Puritani-project

Dirigent Coen Ruivenkamp gaat een ambitieus project op poten zetten: met professionele solisten en een koor van liefhebbers wil hij eind november I Puritani van Bellini gaan uitvoeren. Inschrijven kan nog tot 1 oktober.

Dirigent Coen Ruivenkamp bij een eerder project.
Dirigent Coen Ruivenkamp bij een eerder project.

De laatste opera van Vincenzo Bellini moet op zaterdag 21 november uitgevoerd worden. In de weken daarvoor gaat Ruivenkamp met de liefhebbers die zich opgegeven hebben, met de professionele zangers in de solorollen en met het Opera Begeleidingsorkest uit Brabant het stuk instuderen.

Eén van de redenen waarom I Puritani is gekozen, is dat er een grote rol voor het koor in weggelegd is. „Een hele kluif”, vertelt Ruivenkamp.

„Het is ook mijn plan om het project helemaal uit te bouwen. Ik wil het niet alleen commercieel benaderen, maar de mensen ook muzikaal wat bijbrengen. Zo krijgt iedereen zangoefeningen, ga ik uitleggen wat een dirigent nu precies doet en krijg je uitleg over de tal van stemsoorten die er zijn.”

De solistengroep is momenteel nog niet bekend, al is die wel in een vergevorderd stadium. Op 29 augustus worden zij bekendgemaakt. Die dag zal Ruivenkamp het project ook verder toelichten voor geïnteresseerden.

Het koor moet ongeveer 85 zangers gaan bevatten. Inschrijven kan nog tot 1 oktober, maar als je voor september inschrijft, betaal je niet 75 maar 49 euro. De repetitie beginnen op 10 oktober.

Meer informatie is te vinden op www.coenruivenkamp.nl.

Vorig artikel

Katharina Wagner wil af van nazi-imago

Volgend artikel

De stembeproevingen van Mozart

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.