Nieuws

Truze Lodder ontvangt onderscheiding

Truze Lodder heeft maandag 17 september de Frans Bannick Cocq penning mogen ontvangen van de Gemeente Amsterdam. De zakelijk directeur van De Nederlandse Opera ontving de onderscheiding voor de grote rol die ze op het gebied van kunst en cultuur heeft gespeeld de afgelopen 25 jaar.

Truze Lodder ontving de penning uit handen van wethouder Carolien Gehrels (foto: Hans van den Bogaard).

De Frans Banninck Cocq penning wordt sinds 1996 toegekend aan diegenen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam tijdens een periode van ten minste twaalf jaar.

Lodder ontving de onderscheiding voor haar werk als zakelijk directeur van De Nederlandse Opera (DNO) en directielid van Het Muziektheater, maar ook voor haar bestuurlijke inzet voor culturele instellingen als Kunsten ’92 en het Van Gogh Museum.

Lodder neemt in oktober afscheid van DNO en Het Muziektheater. Ze is 25 jaar zakelijk directeur geweest. ,,Ik heb mij altijd met zeer veel plezier en liefde ingezet voor DNO en Het Muziektheater”, zegt ze in een reactie. ,,In de afgelopen 25 jaar is de stad Amsterdam, met haar grote diversiteit op allerlei gebieden, mij zeer na aan het hart komen te liggen. In cultureel opzicht kan Amsterdam zich meten met de wereldtop.”

Vorig artikel

Brownlee en Zedda sprankelen in Barbier

Volgend artikel

Trailers: Nieuwe operatitels Arthaus Musik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.