BinnenkortFeatured

Trailers: Nieuwe operatitels Arthaus Musik

Arthaus Musik heeft dinsdag 18 september de nodige operatitels in Nederland uitgebracht. Het meest in het oog springt een productie van Le Grand Macabre uit Barcelona.

Le Grand Macabre is de enige opera van György Ligeti (1923-2006). Het theatergezelschap La Fura dels Baus ensceneerde het werk voor de operahuizen van Brussel, Londen, Rome en Barcelona. De productie werd door het publiek gemengd, maar door de pers zeer enthousiast ontvangen (lees ook de recensie van Place de l’Opera).

In Barcelona nam Arthaus vorig jaar een voorstelling van de opera op en die is nu op dvd en Blu-Ray verschenen. Michael Boder dirigeert en de cast bevat namen als Chris Merritt, Werner Van Mechelen, Barbara Hannigan en Inés Moraleda.

Hieronder de trailer:

Nieuw is ook een recente opname van Samson et Dalila, de beroemde opera van Saint-Saëns. De voorstelling is opgenomen in het Badische Staatstheater. José Cura verzorgde niet alleen de vertolking van de rol van Samson, maar deed ook de regie en het decor. Julia Gertseva was zijn Dalila.

Hieronder de trailer:

Bijzonder interessant is ook de eerste dvd-opname van Sigismondo, een vroege opera van Rossini. Arthaus maakte de opname tijdens het Rossini Festival in Pesaro van 2010. Daniela Barcellona zingt de titelrol, Olga Peretyatko is Aldimira en Atonino Siragusa vertolkt Ladislao.

Hieronder de trailer:

Tot slot heeft Arthaus een wat oudere productie van Rigoletto (Zürich, 2006) op Blu-Ray gezet. Leo Nucci zingt daarin de titelrol, met Elena Mosuc als Gilda en Piotr Beczala als de hertog.

Zie voor meer informatie de website van distributeur C&S Entertainment. Bekijk ook de etalage van nieuwe uitgaven van onder meer Arthaus Musik op de homepage van Place de l’Opera.

Vorig artikel

Truze Lodder ontvangt onderscheiding

Volgend artikel

Podcast: Jesús Iglesias Noriega (DNO)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. w van der padtis er ook
    27 september 2012 at 12:03

    zijnerook oude operette film opdvd verkrijg baar

  2. Pieter K. de Haan
    28 september 2012 at 13:53

    Het label Arthaus heeft ook een aantal operettefilms in de DVD-catalogus.