Buitenlands nieuwsNieuws

DiDonato zong Rosina op gebroken been

Een gebrek aan doorzettingsvermogen mag Joyce DiDonato niet verweten worden. Tijdens de première van een reprise van Il barbiere di Siviglia afgelopen zaterdag brak ze in de eerste akte haar been, maar met hulp van een kruk zong ze de hele opera uit.

Het was kort na ‘Una voce poco fa’ dat DiDonato door haar been zakte, terwijl ze naar een hoek van het toneel liep. Volgens sommige aanwezigen stapte ze in een gat waar eerst een boom had gestaan.

Ondanks de pijn zong ze gewoon door, al was het met een met bloemen versierde kruk. Voor aanvang van de tweede helft van de voorstelling lichtte een woordvoerder van het operahuis het publiek in dat DiDonato een ‘verstuikte enkel’ had, maar dat ze de voorstelling wel af zou maken.

Eenmaal in het ziekenhuis bleek dat het om meer ging dan een verstuikte enkel. DiDonato had haar kuitbeen gebroken. „De dokter sprong op in ‘a bit of horror’ toen ik vertelde dat ik bijna drie uur lang op mijn voet was blijven staan”, schrijft DiDonato op haar website.

Ze vertelt verder dat het een memorabele avond was. Niet vanwege haar beenbreuk, maar vanwege de enorme muzikale kwaliteit van de avond, het geduld van het publiek en haar ‘ongelofelijke collega’s’. „Señor Flórez (Juan Diego Flórez, red.) zong een ongelofelijke ‘Cessa di piu resistere’ terwijl hij de hele tijd bezig was mij te helpen op de been te blijven.”

Vorig artikel

Volop genieten van Don Giovanni

Volgend artikel

Oliemans genomineerd voor prijs VSCD

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.