Binnenkort

Gebroken liefde op muziek van Cavalli

Drie mythische liefdesduo’s staan centraal in de voorstelling O Mio Core die Muziektheater Transparant uit Antwerpen de komende weken speelt. In Nederland wordt alleen Rotterdam aangedaan tijdens de tournee, die verder langs een Venetiaans en verschillende Vlaamse theaters voert.

Scène uit O Mio Core (foto: Leen Persoons).

De duo’s die tragische liefde beleven zijn allen afkomstig uit de opera’s van de Venetiaan Franceso Cavalli. Onder zijn bijna dertig opera’s zijn Il Giasone, La Calisto en La Didone, en daaruit koos regisseur Piet Arfeuille de liefdesparen.

Jason en Medea (voor één keer in perfecte harmonie), Didone en Enea (loodrecht tegenover elkaar) en de dolende Calisto met Zeus. Het thema van de voorstelling is de gebroken liefde en dat wordt vertolkt door het barokorkest Scherzi Musicali. De vocale solisten zijn sopraan Marie de Roy en tenor Reinoud van Mechelen. Verder werken de acteurs Tim David en Fran Verstegen mee. De muzikale leiding is in handen van Nicolas Achten.

De theatergroepen Transparant en Malpteruis werkten voor deze productie samen met het Venetian Centre for Baroque Musique. De voorstelling O Mio Core is na de première in Gent onlangs in Venetië gespeeld. Rotterdam is, voor de tournee verder gaat in de Vlaamse steden Genk, Schilde en Antwerpen, de enige plaats in Nederland waar het Cavalli-programma te zien zal zijn. Het staat op dinsdag 23 oktober in de Grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg.

Eind oktober komt Muziektheater Transparant terug naar Rotterdam voor de jongerenvoorstelling Dido and Aeneas. Zie voor meer informatie de website van Muziektheater Transparant.

Vorig artikel

Trailers: Nieuwe operatitels op dvd

Volgend artikel

Gevloerd door heftige Lulu in Brussel

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.