Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Zevenjarig meisje componeert mini-opera

22 oktober 2012 Geen reacties

Tal van media reppen al over ‘de nieuwe Mozart’. De 7-jarige Alma Deutscher imponeert iedereen met haar spel op de viool en de piano en met haar componeertalent. Onlangs schreef ze haar eerste opera, een miniwerk voor een competitie van de English National Opera.

Still uit één van de YouTube-filmpjes van Alma Deutscher.

Diverse media berichtten de afgelopen week over het wonderkind Alma Deutscher, een meisje uit het Britse Dorking. Door onder meer een tweet van acteur Stephen Fry (‘simply mind-blowing’) en de competitie van de English National Opera (ENO) kwam het uitzonderlijke talent van Deutscher aan het licht.

Het meisje speelt vanaf haar derde viool en piano en begon op haar vijfde te componeren. Ze schreef onder meer een prachtige sonate voor piano (zie het filmpje hieronder) en nu dus een kleine opera.

Deutscher schreef haar mini-opera voor een competitie van ENO, waarmee het operahuis jong, creatief talent probeert op te sporen. Ze haalde net de finale niet met haar inzending. De soundtrack van haar compositie is nog wel te vinden op de website van de competitie.

Veel beeld van Deutscher is verder te vinden op het YouTube-kanaal van het meisje, waar haar vader regelmatig opnames van haar optredens, improvisaties en composities plaatst. Lees ook een uitgebreider artikel over Deutscher op de website van de Daily Mail.

Hieronder haar ‘Sonata in E-flat major’:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.