Nieuws

Nog een onderscheiding voor Truze Lodder

Truze Lodder is maandag 22 oktober bevorderd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde tijdens haar officiële afscheid als zakelijk directeur van De Nederlandse Opera. Vorige maand ontving Lodder al de Frans Bannick Cocq penning van de Gemeente Amsterdam.

Halbe Zijlstra en Truze Lodder (foto: Hans van den Bogaard).

Lodder is 25 jaar lang zakelijk directeur van De Nederlandse Opera (DNO) geweest. Tevens was ze 20 jaar directielid van Het Muziektheater.

Maandag nam Lodder officieel afscheid. Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap spelde haar daarbij de koninklijke onderscheiding op. Hij roemde Lodders kunst om elke euro doeltreffend uit te geven. ,,U kunt vandaag een springlevend bedrijf achterlaten. DNO is financieel gezond en biedt bovendien een avontuurlijk en artistiek hoogstaand programma, dat wereldwijd wordt geprezen.”

Lodder wordt opgevolgd door Els van der Plas.

Vorig artikel

Metropolitan Opera zendt Otello live uit

Volgend artikel

David Parry dirigeert bevlogen Pirata

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. chris horsmeier
  24 oktober 2012 at 13:01

  Laat die Hebe Zijlstra eens wat meer vertellen over de Nationale Reisopera die hij te niet heeft gedaan dit is eeuwig zonde.

  Waarom moest dit gebeuren , zat toch genoeg leven in .
  Prachtige voorstellingen ZONDE #X ZONDE.

  HEBE doe er wat aan