Home » Binnenkort

Metropolitan Opera zendt Otello live uit

New York24 oktober 2012 Geen reacties

De Metropolitan Opera zendt zaterdag 27 oktober live Verdi’s voorlaatste opera Otello uit in 1900 bioscopen en theaters in 60 landen. Johan Botha zingt de titelrol, de Amerikaanse stersopraan Renée Fleming is Desdemona.

Scène met Johan Botha en Renée Fleming (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

Otello is de eerste van vier Verdi-opera’s die de Metropolitan Opera uit New York dit seizoen ter gelegenheid van het Verdi-jaar 2013 in zijn Live in HD-serie heeft opgenomen. Later volgen nog Un ballo in maschera, Aida en Rigoletto.

De op een tragedie van Shakespeare gebaseerde opera wordt gebracht in een productie van Elijah Moshinsky, met decors van Michael Yeargan en kostuums van Peter J. Hall. De muzikale invulling wordt verzorgd door het Met-orkest onder Semyon Bychkov.

De Zuid-Afrikaanse tenor Johan Botha vertolkt de rol van Otello, de Moorse generaal wiens jaloersheid zo hoog oploopt dat hij uiteindelijk zijn tragische geliefde Desdemona om het leven brengt.

Die geliefde wordt gezongen door Renée Fleming, Amerika’s populairste sopraan en boegbeeld van de Metropolitan Opera. Falk Struckmann – die in juni nog te zien was in Amsterdam, als Gurnemanz in Parsifal – zingt Iago en Michael Fabiano zingt Cassio.

De productie van de Met wordt in 60 landen uitgezonden. In Nederland zenden de bioscopen Pathé, Minerva, Foroxity en CineMec de voorstelling uit.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder een fragment uit de productie:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.