Nieuws

Laatste Falstaff trekt 9.000 bezoekers

De afsluitende openluchtvoorstelling van Falstaff van Opera Zuid is gisteravond (9/7) door 9.000 mensen bezocht. De Verdi-productie werd op de Parade in Den Bosch uitgevoerd. Het Brabants Dagblad maakte er een filmpje van.

De afgelopen weken trok Opera Zuid met het Brabants Orkest onder leiding van Ivan Anguelov en met solisten als Noé Colín (in de titelrol), Anja van Engeland, Willem de Vries, Mark Omvlee en Fabio Trümpy door het land om Falstaff op te voeren.

Na eerder deze week semiscenisch in het Concertgebouw in Amsterdam te hebben gestaan, werd de tournee gisteravond afgesloten in Den Bosch, als derde editie van ‘Opera op de Parade’.

Volgens het Brabants Dagblad kregen de ongeveer 9.000 bezoekers een vermakelijke voorstelling voorgeschoteld, ook al zat het weer niet mee. „Opera Zuid en het Brabants Orkest zijn er opnieuw in geslaagd een volksfeest te maken van een klassieke opera, zonder iets af te doen aan de kwaliteit van het meesterwerk van Verdi”, schrijft Mieske van Eck.

Het dagblad maakte ook een korte reportage van het festijn en zette het online. Zie hieronder:

Vorig artikel

'Elektra is een interessant wijf'

Volgend artikel

Popartiest schrijft eerste opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.