Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Salzburger Festspiele verkoopt minder kaarten

Salzburg20 juli 2009 Geen reacties

De kaartverkoop van de bekende Salzburger Festspiele is dit jaar gedaald vanwege de economische crisis, heeft directeur Gerbert Schwaighofer laten weten. Het gaat om een daling van een paar procent. De zalen zijn niettemin meestal nog voor 90 procent gevuld.

De Salzburger Festspiele begint aanstaande zaterdag en loopt door tot eind augustus. In die periode worden er 186 voorstellingen gegeven in de Mozart-stad in Oostenrijk.

De prijzen voor de kaartjes voor die voorstellingen kunnen oplopen tot 370 euro. Vanwege de huidige economische perikelen zijn er minder mensen die dat zo uit hun portefeuille trekken.

Zakelijk directeur Gerbert Schwaighofer liet weten dat de kaartverkoop met zo’n 11 procent is gezakt ten opzichte van vorig jaar, bericht AFP. „Ik denk dat we dit jaar rond een bezetting van 90 procent zitten”, voegde hij toe.

Het record qua bezetting was het Mozart-jaar 2006, toen het Salzburger festijn 94 procent van alle zitjes telkens verkocht had.

Schwaighofer kondigde verder aan dat concertchef Markus Hinterhäuser na 2011 zal stoppen bij het festival. Hij neemt dan tegelijkertijd met intendant Jürgen Flimm afscheid. Flimm wordt opgevolgd door Alexander Pereira, momenteel artistiek directeur bij de opera van Zürich.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.