Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Domingo beloond voor werk in Washington

Washington17 juli 2009 Geen reacties

Plácido Domingo is beloond met de eerste ‘Ambassador to the Arts Award’ van Washington voor zijn vele werk bij de Washington National Opera, waar hij algemeen directeur is. Met name zijn inzet om jong talent verder te helpen werd geprezen.

De publicatie ‘Guide for the Arts’ reikt al sinds 2001 ‘Ambassador Awards’ uit in Boston, en heeft nu ook een dergelijke prijs in Washington in het leven geroepen. Plácido Domingo is de eerste winnaar.

Domingo krijgt de eer vanwege de producties die hij op het toneel van de Washington National Opera heeft gebracht en voor zijn grote inzet om nieuw talent verder op weg te helpen. Domingo heeft daarvoor verschillende programma’s lopen, waaronder het Domingo-Cafritz Young Artist Program en de Operalia-competitie.

„Ik ben geraakt en vereerd dat ik deze Ambassador Award mag ontvangen”, reageerde de tenor. „Het voelt dat ik dit niet alleen voor mijzelf accepteer, maar ook voor een ieder met wie ik samenwerk bij de Washington National Opera.”

„Dit bemoedigt me om hard te blijven werken om de best mogelijke hulp te geven aan de mensen die de toekomst van onze kunst vormen”, vervolgde hij.

Domingo krijgt de prijs tijdens het volgende seizoen uitgereikt. Dat begint op 12 september met Il Barbiere di Siviglia.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.