Buitenlands nieuwsNieuws

Succesvol seizoen voor Poolse zangers

Volgens het Poolse dagblad Rzeczpospolita mag Polen terugkijken op een zeer succesvol operaseizoen, bericht Polskie Radio. Vijf van de prominente zangers uit het land verschenen op grote podia in de wereld, met name bij de Metropolitan Opera in New York.

Piotr Beczala (foto: Kurt Pinter).
Piotr Beczala (foto: Kurt Pinter).

Het dagblad stelde een lijst samen met de vijf meest succesvolle Poolse zangers van het afgelopen seizoen. Op één prijkte, uiteraard, tenor Piotr Beczala. Hij zong drie rollen bij de Metropolitan Opera, waar algemeen directeur Peter Gelb hem ‘de mooiste lyrische tenor van onze tijd’ noemde.

Volgend seizoen staat Beczala geprogrammeerd in Wenen, Londen, Zürich, Chicago en New York.

Op twee zette de krant bariton Mariusz Kwiecien, die in Lucia di Lammermoor zong bij de Metropolitan Opera en lof oogstte in de titelrol van King Roger bij de Opéra National de Paris.

Contralto Ewa Podles bleef met een optreden als La Cieca in La Gioconda bij de Met ook niet ongezien. Zij zal komend seizoen in Monte Carlo, Barcelona, Bilbao en San Francisco optreden.

Ook bij de Met trad sopraan Aleksandra Kurzak op, als Gilda in Rigoletto. Zij had daarnaast succes met diverse optredens bij de Royal Opera in Londen.

De bariton Andrzej Dobber tot slot zong bij de Met Giorgio Germont in La Traviata. Momenteel is hij in Glyndebourne te vinden als Kurwenal in Tristan und Isolde.

Een indrukwekkend cv voor het Poolse zangersgilde. Een teken dat het Oost-Europese land flink aan de weg timmert?

Vorig artikel

Hans en Grietje met luguber smaakje

Volgend artikel

Los Angeles soebat over Ring-productie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.