Buitenlands nieuwsNieuws

Los Angeles soebat over Ring-productie

Een productie van Der Ring des Nibelungen van de Los Angeles Opera is een jaar voordat die opgevoerd moet worden al flink besproken. Het bestuur van de Amerikaanse stad twijfelde of de productie wel door mocht gaan, vanwege het antisemitische imago van Wagner, maar gaf uiteindelijk haar fiat.

Richard Wagner en zijn familie worden regelmatig beticht van antisemitische overtuigingen. In Israël leidde dat bijvoorbeeld tot een ban op het werk van de Duitser.

In Los Angeles riep het bedenkingen op bij het bestuur van de regio toen de Los Angeles Opera bekendmaakte dat het de Ring-cyclus volgend jaar wilde uitvoeren, als onderdeel van een festival.

Eén van de bestuurders protesteerde, waarna het bestuur zich over de zaak boog. Dinsdag werd het project echter met drie stemmen tegen één goedgekeurd.

Rondom de Ring-productie worden wel seminars en discussies georganiseerd, waarin onder meer Wagners antisemitisme besproken gaat worden.

Vorig artikel

Succesvol seizoen voor Poolse zangers

Volgend artikel

Verdi’s ‘opera in kerkgewaad’ bij Robeco

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.