Nieuws

Nézet-Séguin blijft tot 2018 in Rotterdam

Yannick Nézet-Séguin blijft tot de zomer van 2018 chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Woensdag tekende de Canadese dirigent bij voor zijn derde termijn. Dat maakte het orkest bekend.

Yannick Nézet-Séguin (foto: Marco Borggreve).
Yannick Nézet-Séguin (foto: Marco Borggreve).

In zijn derde termijn gaat Nézet-Séguin zich richten op het Russische repertoire, zo maakte het orkest bekend. Voor een deel zal dat in samenwerking met Deutsche Grammophon gebeuren.

Als andere hoogtepunten voor de komende jaren noemde de dirigent zelf onder meer werken van Bruckner en Schumann in 2015 en 2016 en de afsluiting van zijn Mahler-cyclus in 2018 met Mahler 8. En meer in de nabije toekomst (op 15 september) zal hij zijn eerste Wagner-opera leiden, Der fliegende Holländer.

Eerder leidde Nézet-Séguin met zijn orkest al succesvolle operaproducties als Turandot en Don Carlo bij De Nederlandse Opera en ook op het internationale operatoneel heeft hij inmiddels een stevige naam opgebouwd, met onder meer succesvolle optredens bij de Metropolitan Opera in New York.

Nézet-Séguin debuteerde in 2005 bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en volgde in 2008 Valery Gergiev op als chef.

Vorig artikel

Pereira per 2015 intendant van de Scala

Volgend artikel

Luzern: Cenerentola als pingpongprinses

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

5Reacties

 1. 7 juni 2013 at 14:32

  Hoop wel dat hij ook nog weer eens iets bij de opera gaat doen?
  Wie weet ervan?

 2. Antonio
  7 juni 2013 at 15:44

  Bedoel je DNO, Chris?
  In ieder geval niet volgend seizoen.

 3. Laura
  7 juni 2013 at 19:10

  Ja, ik hoop ook dat hij nog wat bij DNO gaat doen. Hij is een geweldige operadirigent! Maar sowieso erg goed om te horen dat hij in Rotterdam bijgetekend heeft!

 4. chris horsmeier
  8 juni 2013 at 20:37

  Ja Antonio volgend seizoen ja dat weet ik.
  Inderdaad wel blij dat hij nog in Rotterdam blijft een poosje.
  Maar onze opera loopt zo achter hier met artiesten vast te leggen. We hebben in de Matinee een schitterende Lohengrin gehad onder Jaap van Zweden, maar denk maar niet dat deze bij de Opera komt.
  Helaas de Scala gaat niet door van Pierre Audi.

 5. Gerard
  8 juni 2013 at 20:48

  Als hij in die tijd ook nog eens aan de broodnodige repertoireverfrissing doet zijn we helemaal blij dat hij bijgetekend heeft..maar goed, een suffer seizoen dan het huidige lijkt me bijna onmogelijk