Buitenlands nieuwsNieuws

Netrebko zegt Traviata-optreden bij Met af

In 2005 behaalde Anna Netrebko groot succes met een Traviata van Willy Decker in Salzburg. Reden voor de Metropolitan Opera om de productie naar New York te halen. Netrebko heeft het geplande optreden in seizoen 2010/2011 echter afgezegd. Ze denkt de prestatie van 2005 nooit te kunnen evenaren.

Netrebko als Violetta in 2005 (foto: Klaus Lefebvre).
Netrebko als Violetta in 2005 (foto: Klaus Lefebvre).

In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung legde Netrebko deze week uit dat ze enorm van de enscenering van Willy Decker houdt, maar dat ze bang is dat ze in routine vervalt als ze hem nogmaals opvoert.

„Ik geloof er simpelweg niet in dat ik in precies dezelfde productie nog een keer zo goed presteer als vijf jaar geleden”, zei ze. „Dan liever iets heel anders.”

Tegenover de Seattle Times bevestigde een woordvoerder van het New Yorkse operahuis dat Netrebko zich teruggetrokken heeft voor de productie. Niettemin gaat de voorstellingenreeks wel gewoon door, zei hij.

Willy Decker creëerde de gewilde Traviata voor de Salzburger Festspiele van 2005. Rolando Villazón zong destijds Violetta’s geliefde Alfredo. Mede door die geslaagde productie kregen Netrebko en Villazón het stempel ‘droompaar’ opgedrukt.

Deckers productie was afgelopen seizoen ook in Nederland te zien, met Marina Poplavskaya en Ismael Jordi in de hoofdrollen. Aangezien Poplavskaya vaker gevraagd wordt door de Metropolitan Opera, zou zij mogelijk Netrebko kunnen vervangen.

Vorig artikel

Een kleine discografie van Hvorostovsky

Volgend artikel

Heftige vrouwen in heftige opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Joseph
    30 oktober 2011 at 22:02

    La Traviata staat geprogrammeerd in het MET met Natalie Dessay en gaat live in de bioscoop op 14april 2012.