Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Metropolitan breekt record kaartverkoop

New York18 augustus 2009

door

Metropolitan Opera-directeur Peter Gelb kroop gisteren vast niet achter zijn bureau met de gedachte: zo, laten we vandaag eens 2,5 miljoen dollar verdienen. Toch gebeurde het. Op de eerste dag van de losse kaartverkoop voor het nieuwe seizoen noteerde het New Yorkse operahuis een stevig record.

gelb

Directeur Peter Gelb.

Vorig jaar haalde de Metropolitan Opera 2 miljoen dollar binnen op de eerste dag van de losse kaartverkoop. Dit jaar kwam daar dus nog een half miljoentje bij, meldt persbureau AP. Daarmee sneuvelde het record uit 2007 (2,1 miljoen dollar).

Het is opvallend nieuws, aangezien veel Amerikaanse operahuizen te kampen hebben met teruglopende inkomsten vanwege de economische crisis. Ook de Met heeft het moeilijk, maar zo’n dag als gisteren zal de gelederen wel weer moed geven.

Het seizoen van de Met begint op 21 september met een nieuwe productie van Tosca van Puccini onder leiding van James Levine. Verder zijn er nog zeven andere nieuwe producties: Armida, Attila, Uit een dodenhuis, De Neus, Carmen, Hamlet en Les Contes d’Hoffmann. Ook staat er achttien reprises gepland.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.