Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Sopraan Hildegard Behrens overleden

Tokyo19 augustus 2009

door

Hildegard Behrens is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de Metropolitan Opera gisteren bekend, schrijft Associated Press. De sopraan overleed in een ziekenhuis in Tokyo aan een slagaderverwijding. Behrens was één van de meest geprezen Wagner-artiesten van de twintigste eeuw.

Behrens was naar Japan afgereisd om op te treden tijdens een muziekfestival en enkele lessen te geven. Ze werd onwel en zondag opgenomen in een ziekenhuis in Tokyo. Daar overleed ze dinsdag. Haar begrafenis zal in Wenen plaatsvinden.

Behrens was een veel geprezen sopraan. In de vele berichten in de media over haar dood wordt ze geprezen als ‘één van de mooiste Wagner-vertolker van haar generatie’.

Ze werd geboren in Varel, Duitsland, en maakte haar debuut als de gravin in Le nozze di Figaro in 1971. Vijf jaar later debuteerde ze bij de Metropolitan Opera in Puccini’s Il Tabarro.

Haar grote doorbraak kwam in 1977, toen Herbert von Karajan haar vroeg om Salome te zingen tijdens de Salzburger Festspiele. Daarna maakte ze nog tientallen jaren deel uit van de operawereld en ze ontving vele onderscheidingen.

Hieronder een filmpje van Behrens. Ze zingt de Liebestod uit Tristan und Isolde van Wagner, onder leiding van Leonard Bernstein.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.