Buitenlands nieuwsNieuws

Sopraan Hildegard Behrens overleden

Hildegard Behrens is op 72-jarige leeftijd overleden. Dat maakte de Metropolitan Opera gisteren bekend, schrijft Associated Press. De sopraan overleed in een ziekenhuis in Tokyo aan een slagaderverwijding. Behrens was één van de meest geprezen Wagner-artiesten van de twintigste eeuw.

Behrens was naar Japan afgereisd om op te treden tijdens een muziekfestival en enkele lessen te geven. Ze werd onwel en zondag opgenomen in een ziekenhuis in Tokyo. Daar overleed ze dinsdag. Haar begrafenis zal in Wenen plaatsvinden.

Behrens was een veel geprezen sopraan. In de vele berichten in de media over haar dood wordt ze geprezen als ‘één van de mooiste Wagner-vertolker van haar generatie’.

Ze werd geboren in Varel, Duitsland, en maakte haar debuut als de gravin in Le nozze di Figaro in 1971. Vijf jaar later debuteerde ze bij de Metropolitan Opera in Puccini’s Il Tabarro.

Haar grote doorbraak kwam in 1977, toen Herbert von Karajan haar vroeg om Salome te zingen tijdens de Salzburger Festspiele. Daarna maakte ze nog tientallen jaren deel uit van de operawereld en ze ontving vele onderscheidingen.

Hieronder een filmpje van Behrens. Ze zingt de Liebestod uit Tristan und Isolde van Wagner, onder leiding van Leonard Bernstein.

Vorig artikel

Metropolitan breekt record kaartverkoop

Volgend artikel

Opera over de grens

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.