Nieuws

Nieuwe concertzaal geopend in Ede

Wat tot begin 2011 een kerkgebouw was, is vanaf dit seizoen een nieuwe concertzaal: de Noorderkerk in Ede heet tegenwoordig Edesche Concertzaal. De eerste programmering telt bekende namen als Wibi Soerjadi en Ton Koopman, veel jonge talenten en een vocale bijdrage van het Monteverdi Kamerkoor.

Edesche ConcertzaalDe Noorderkerk stond vanaf begin 2011 twee jaar leeg, tot een projectontwikkelaar besloot er een ondernemerscentrum van te maken. De eerste huurder werd Eskes Media, uitgever van diverse websites, waaronder Place de l’Opera.

De kantoren zijn ‘weggewerkt’ rond de kerkzaal, deels onder de gaanderijen. De kerkzaal zelf heeft op initiatief van Eskes Media een nieuwe functie als concertzaal en expositieruimte gekregen. Het is een ongesubsidieerd initiatief, voortgekomen uit Eskes’ betrokkenheid bij cultuur en maatschappij.

De Edesche Concertzaal start dit najaar en komend voorjaar met een proefprogrammering. Die liegt er niet om. De bekende pianist Wibi Soerjadi bespeelt de Bösendorfer Imperial-vleugel in een recital, Jan Vayne komt langs om te improviseren en barokspecialist Ton Koopman geeft een orgelconcert. Ook is er veel internationaal talent te bewonderen in diverse pianorecitals.

Op vocaal gebied staat op vrijdag 20 december een concert gepland van het Monteverdi Kamerkoor. Dat zingt onder leiding van Wilko Brouwer werken van Poulenc, Palestrina en Gabrieli.

Zie voor de volledige agenda en meer informatie de website van de Edesche Concertzaal.

Vorig artikel

Fleming en Thielemann raken het hart

Volgend artikel

Opera in de media: week 42

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.