Buitenlands nieuwsNieuws

Michael Fabiano krijgt Beverly Sills Award

Tenor Michael Fabiano heeft vrijdag de Beverly Sills Artist Award ontvangen uit de handen van Peter Gelb, directeur van de Metropolitan Opera. De prijs, de grootste in zijn soort in Amerika, is bedoeld voor bijzonder getalenteerde zangers tussen de 25 en 40 jaar, die al hoofdrollen hebben gezongen bij de Met.

Michael Fabiano in Die Fledermaus, momenteel te zien bij de Metropolitan Opera (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).
Michael Fabiano in Die Fledermaus, momenteel te zien bij de Metropolitan Opera (foto: Ken Howard / Metropolitan Opera).

De Beverly Sills Artist Award werd in 2006 in het leven geroepen. De prijs is vernoemd naar de beroemde operazangeres Beverly Sills en tot stand gekomen dankzij een grote gift van voormalig Metropolitan Opera-bestuurslid Agnes Varis, die in 2011 overleed.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 50.000 dollar, bedoeld om de carrière van de winnaar verder te stimuleren door middel van zanglessen, vocale coaching, taallessen, dekking van reiskosten en andere professionele ondersteuning. De prijs is naar Sills vernoemd gezien haar grote inzet voor jonge zangers.

De 29-jarige Fabiano is één van de winnaars van de Met National Council Auditions van 2007. In de documentaire The Audition van Susan Froemke is te zien hoe hij, samen met andere jonge zangers, die prijs in de wacht sleept.

Fabiano maakte in 2010 zijn Met-debuut in Stiffelio en zong in 2012 Cassio in Verdi’s Otello. Momenteel zingt hij Alfred in Die Fledermaus van Johann Strauss.

Met het winnen van de prestigieuze prijs komt Fabiano in een rijtje met onder anderen Bryan Hymel, Angela Meade, John Relyea, Matthew Polenzani en Joyce DiDonato.

Hieronder zingt Fabiano een aria uit Il Corsaro:

Vorig artikel

Opera per tutti brengt kindervoorstelling

Volgend artikel

Belle époque herleeft in Engelse Fledermaus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Remko
    22 februari 2014 at 13:51

    Binnenkort: Faust in Amsterdam!

  2. Antonio
    22 februari 2014 at 13:59

    Daar zit ik ook op te wachten, op zijn Faust. Wat een zanger!