BinnenkortNieuws

Opera per tutti brengt kindervoorstelling

Opera per Tutti, het Amsterdamse gezelschap dat sinds 2007 operaconcerten verzorgt op verschillende locaties in het land, herneemt begin maart zijn kindervoorstelling The Noise of Opera, onderdeel van het initiatief Opera per Bambini, dat kinderen van 6 tot 12 jaar kennis wil laten maken met opera.

Opera per Bambini AfficheMet Opera per Bambini wil het ensemble Opera per Tutti op een speelse en vrolijke manier kinderen laten kennismaken met opera en zo het operaerfgoed doorgeven.

De Opera per Bambini-voorstelling The Noise of Opera draait om Barrie de bariton, die de finale van de zangwedstrijd ‘The Noise of Opera’ bereikt en daar heel trots op is. Zijn vriendin Tinie is dat ook, maar collega-zanger Govert vindt alle ophef wat overdreven en vindt zichzelf een veel betere zanger. Tinie’s vriendin Mathilde heeft zo haar twijfels, Barrie geniet wel heel erg van alle vrouwelijke fans die op zijn pad komen.

Het verhaal over ontrouw, troost en vriendschap is verpakt in een voorstelling van een uur, met verschillende aria’s. Er is muziek te horen uit opera’s als La Traviata, Così fan tutte en Carmen.

Het artistieke idee kwam van Mylou Mazali, die ook meespeelt. Thedo Keizer verzorgde het script en de tekstbewerking. Regisseur Harm-Ydo Hilberdink heeft de voorstelling gemaakt met de solisten Iris de Koomen, Edwin van Gelder, Sinan Vural en met pianist Kimball Huigens. Over de voorstelling is ook een lespakket ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

Op zondag 2 maart zijn er twee voorstellingen van The Noise of the Opera, om 13.30 uur en 15.30 uur in de Vondelkerk in Amsterdam. Kaartjes kosten 7,50 euro voor kinderen tot 14 jaar, ouderen betalen 12,50 euro. Reserveren kan via de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Opera in de media: week 9

Volgend artikel

Michael Fabiano krijgt Beverly Sills Award

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.