Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Thomas Allen wordt adviseur Scottish Opera

11 april 2014 Geen reacties

Sir Thomas Allen is aangesteld als ‘Music Adviser’ bij de Scottish Opera. Dat werd donderdag bekendgemaakt. De beroemde bariton zal het gezelschap van advies en input voorzien terwijl het verder zoekt naar een nieuwe muzikaal directeur.

Sir Thomas Allen (foto: Sussie Ahlburg).

Sir Thomas Allen (foto: Sussie Ahlburg).

De Scottish Opera baarde in september vorig jaar opzien doordat de net aangestelde muzikaal directeur Emmanuel Joel-Hornak al na 58 dagen, net voordat hij zijn eerste concert zou dirigeren, ontslag nam, naar verluidt wegens persoonlijke redenen. Sindsdien zit het gezelschap, dat geplaagd wordt door financiële problemen, zonder muzikale chef.

Thomas Allen moet vooralsnog uitkomst bieden met zijn raad en daad. Algemeen directeur Alex Reedijk denkt dat Allens “fenomenale ervaring in de wereld van opera” een grote aanwinst voor zijn bedrijf zal zijn.

Thomas Allen is één van de bekendste Engelse baritons. Hij maakte sinds zijn debuut bij het Royal Opera House in Londen in 1971 wereldwijd carrière en oogstte vele onderscheidingen met zijn optredens en opnames. In 1999 werd hij geridderd en begin dit jaar kreeg hij als negende persoon ooit de Queen’s Medal for Music.

De afgelopen jaren was Allen al actief betrokken bij de Scottish Opera. Nadat hij in 2003 bij het Royal College of Music zijn regiedebuut gemaakt had, ensceneerde hij bij het Schotse gezelschap succesvolle producties van Il barbiere di Siviglia, Le nozze di Figaro, Die Zauberflöte en Don Giovanni.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.