BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

De Kort debuteert in Mariinsky met Così

De Nederlandse dirigent Vincent de Kort maakt op 19 april zijn debuut bij het Mariinsky Theater in St. Petersburg, waar hij een serie voorstellingen van Mozarts Così fan tutte zal dirigeren. Komend seizoen is de maestro ook weer in Nederland te zien.

Vincent de Kort.
Vincent de Kort.

Mariinsky-chef Valery Gergiev nodigde Vincent de Kort uit om met de Mozart-productie zijn debuut te maken. De enscenering is gemaakt door Walter Le Moli en in de hoofdrollen zingen onder anderen Zhanna Dombrovskaya, Yulia Matochkina, Yevgeny Ulanov en Daniil Shtoda. De productie wordt tweemaal opgevoerd.

De Kort kreeg in zijn beginjaren les van Valery Gergiev. Ook leerde hij bij Ed Spanjaard en Mariss Jansons. Die laatste gaf hem in 1995 de kans om bij het Oslo Philharmonic Orchestra te debuteren. Twee jaar later brak De Kort definitief door, toen hij het European Union Youth Orchestra leidde in het Concertgebouw.

Momenteel maakt De Kort flink carrière in het buitenland. De afgelopen tijd stond hij onder meer in Zürich, Tours, Brussel en Stockholm. Komend seizoen is hij ook weer in Nederland te zien, wanneer hij concertprogramma’s dirigeert bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

Zie voor meer informatie over de productie van Così fan tutte de website van het Mariinsky Theater. Zie verder ook de persoonlijke website van Vincent de Kort.

Vorig artikel

Dasch is een voortreffelijke Pompadour

Volgend artikel

Thomas Allen wordt adviseur Scottish Opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.