Buitenlands nieuwsNieuws

Patrys wint eerste Elizabeth Connell Prize

De eerste Elizabeth Connell Prize, een nieuwe prijs voor jonge dramatische sopranen, is gewonnen door de Poolse sopraan Anna Patrys. Ze nam het op zondag 14 september tegen vier andere sopranen op in een finaleconcert in Sydney, waarin ook de winnaars van de vierde Joan Sutherland & Richard Bonynge Bel Canto Award bepaald werden.

Links winnares Marlena Devoe van de Bel Canto Award, rechts winnares Anna Patrys van de eerste Elizabeth Connell Prize.
Links winnares Marlena Devoe van de Bel Canto Award, rechts winnares Anna Patrys van de eerste Elizabeth Connell Prize (foto: Joan Sutherland & Richard Bonynge Foundation).

De Zuid-Afrikaanse sopraan Elizabeth Connell overleed in februari 2012 en liet 1 miljoen Australische dollar na om een prijs in het leven te roepen voor jonge dramatische sopranen onder de 35 jaar.

Vijftig sopranen uit zeventien landen deden auditie voor de eerste editie van de prijs. Vijf van hen mochten zondag in Sydney optreden. Een jury met onder anderen Richard Bonynge, Marilyn Richardson en Fiona Janes koos de Poolse Anna Patrys als winnares van de eerste prijs (20.000 dollar). De Brits-Australische Justine Viani won de tweede prijs.

Tijdens hetzelfde concert werd de finale van de Bel Canto Award van de Joan Sutherland & Richard Bonynge Foundation gehouden, een prijs speciaal voor klassieke zangers uit Australië en Nieuw-Zeeland. Daar won sopraan Marlena Devoe de eerste prijs (30.000 dollar), na vorig jaar al de tweede prijs te hebben gewonnen. Andere winnaars waren bas-bariton James Loelu, sopraan Rachel Bate en sopraan Morgan Balfour.

Vorig artikel

Rariteit Mazeppa opent Operaserie Matinee

Volgend artikel

IVC beleeft fantastische afsluiting

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.